Monday, March 19, 2007

Metrognom stor i Spania

I en lytteravstemming i den Spanske radiokanalen Radio Mirage har MetroGnom fra Bodø gjort det meget sterkt. De fikk prisen for beste utenlandske nykommer og er inne på topp fem på beste utenlandske utgivelser 2006. Ikke nok med det men bandets Kriss Stemland gikk til topps som beste keyboardist. Les hele avstemningen her.

Metrognoms "leder" Ole Ivar Jørgensen sendte før jul en promo CD til radiostasjonen og siden da har det tatt helt av. Spanjolene simpelten har lagt sin elsk på et seks mann stort progband fra Norge. Jørgensen an også opplyse om at bandets debut utgivelse "Twangyluck" er på distribusjon i Spania. I tillegg har deres Spanske distributør ordnet en avtale om at platen blir å finne for salg over disk i Israel innen kort tid. Fra før av har de distribusjon på albumet i Norge, Japan og USA.

I tillegg har de hatt en betydelig trafikk på deres web side, hvor platen også er for salg og man kan høre smakebiter. Platen har forøvrig fått relativt gode kritikker der de fleste framhver det tekniske nivået og de tildels kompliserte komposisjonene. I neste nr av Norges ledende prog magasin Tarkus vil det komme et større intervju og anm av "Twangyluck".

Av Tore Stemland

No comments: